Kako se prijaviti na Prometnu Učilicu

 

1) prijava na Prometnu Učilicu korištenjem AAI@EduHr pristupnih podataka

Ovaj način pristupa Prometnoj Učilici namijenjen je za učenike i profesore, a koji za pristup koriste AAI@EduHR korisničke podatke koji se dobivaju u školi od profesora ili administratora imenika (koje ste koristili za upis u srednju školu, koje sigurno koristite za e-dnevnik i pristup drugim sadržajima iz školskog sustava).

Upute za učenike

 • Odaberi "plavu prijavu" i zatim upiši svoje korisničko ime i lozinku.
 • Nakon prijave obavezno provjeri svoje podatke. Ako tvoji AAI@EduHR podaci nisu točni (prijavio/la si se u Prometnu Učilicu, ali tamo su tvoji stari podaci, najčešće je to krivi razred, a ponekada i škola) možeš ih ispraviti sam/a.
 • Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“ i odaberi točan razred i odjeljenje.
 • Samo učenici s ispravnim podacima moći će sudjelovati u natjecanjima. 

Upute za profesore

 • Odaberite "plavu prijavu" i zatim upišite svoje korisničko ime i lozinku.
 • Koristite poučne sadržaje i zadatke u nastavi.
 • Uključite svoje učenike u natjecanja.
 • Verificirajte podatke učenika koji Prometnoj Učilici pristupaju bez AAI@EduHR korisničkih podataka i omogućite im da se natječu.
 • Pratite napredak i uspjeh svojih učenika na natjecanjima.

 

2) prijava korisničkim podacima dobivenim registracijom na Prometnoj Učilici

Ovaj način prijave namijenjen je učenicima koji nemaju svoje AAI@EduHr korisničke podatke, a koji su se registrirali ovdje na Prometnoj Učilici. Također, namijenjena je za roditelje i sve druge korisnike koji žele učiti, provjeriti svoje znanje i aktivno sudjelovati u smanjenju broja prometnih nesreća.

Odaberi "zelenu prijavu" i zatim upiši svoje korisničko ime i lozinku.

Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“,  upiši sve obvezne podatke i zaključaj svoj profil. 

Nakon toga zamoli nekog od svojih profesora da putem posebne stranice na Prometnoj Učilici izvrši pregled i potvrdu ispravnosti podataka iz tvojeg profila.

Kada prpfesor potvrdi ispravnost tvojih podataka, s ovako dobivenim korisničkim podacima možeš sudjelovati na državnom natjecanjima

 

 

3) registracija na Prometnu Učilicu

Na glavnom meniju odaberi opciju „Prijava“, a nakon toga „Registraciju novog korisnika“.Prilikom registracije  trebaš unijeti svoje korisničko ime, mail adresu i lozinku. Zapamti ili još bolje -  zapiši ove podatke. 

Nakon obavljene registracije, obavezno dopuni svoje podatke

Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“ i obavezno upiši:

 • svoje ime i prezime
 • mjesto i svoju adresu stanovanja
 • ime škole koju pohađaš
 • točan razred i odjeljenje kojem pripadaš 

 

 

Samo učenici s popunjenim i ispravnim podacima moći će koristiti sve sadržaje Prometne Učilice i sudjelovati u natjecanjima.

SuperStar

Nakon svakog ispita na kojem osvojiš najmanje 900 bodova osvojit ćeš svoj SuperStar kod koji možeš podijeliti drugim učenicima.

Put do PlayStation®5 konzole je jednostavan jer za svako uspješno korištenje tvog koda na ispitu osvajaš bodove.

Ne obaziri se na trenutni poredak, budi kretivan i ustrajan u dijeljenju koda jer do kraja zadnjeg ispita se ne zna tko će postati SuperStar.

Što je širi i uspješniji doseg tvog dijeljenja SuperStar koda to ćeš skupiti više bodova, pa do preokreta može doći i na zadnjem ispitu.

Jeste li znali?

Električni automobil je automobil koji se pokreće elektromotorom, koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru, ili drugim uređajima za pohranu energije. 
Električni automobili su bili popularni krajem 19. i početkom 20. stoljeća, dok su unapređenja motora s unutarnjim izgaranjem i masovna proizvodnja jeftinijeg vozila na benzin doveli do smanjenja korištenja vozila na električni pogon.

Električni automobili imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima, jer oni ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada i smanjene emisije stakleničkih plinova.