O natjecanju

Osim što se na Prometnoj Učilici srednjoškolci mogu igrati, učiti i ponavljati znanje o prometnim propisima, jedan od razloga njenog sve češćeg korištenja je i veliko Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Natjecanje se od 2018. održava svake školske godine. Natjecati se mogu svi učenici srednjih škola u Hrvatskoj i pokazati svoje znanje u poznavanju prometa te osvojiti vrijedne nagrade za sebe i svoju školu.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu.

Cilj natjecanja je podizanje razine prometne kulture te kontinuiranog obrazovanja učenika sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Na natjecanju se vrednuje sveukupna aktivnost na Prometnoj Učilici te rezultati na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova u skladu s pravilima natjecanja

Za uspjeh u natjecanju najbolji učenici i najbolje škole osvajaju i vrijedne nagrade, diplome i pohvalnice. 

Za doprinos promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola najuspješniji profesori te najuspješniji učenik također se nagrađuju vrijednim nagradama i diplomama.

Jeste li znali?

Da je na kolniku zabranjeno igranje, vožnja dječjim biciklom, romobilom i rolama, kao i sanjkanje, skijanje i sl.?