Završeno je 15. Državno natjecanje

22.12.2023.
Učenicima, nastavnicima i ravnateljima čestitamo na postignutim rezultatima te zahvaljujemo na odličnoj i uspješnoj suradnji.

Nakon devet ispita došli smo do kraja 15. Državnog natjecanja osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Prije svega, čestitke svim učenicima na postignutim rezultatima, a nastavnicima i ravnateljima zahvaljujemo na odličnoj i uspješnoj suradnji. Ovogodišnje Natjecanje je među najboljima do sada i to kroz više parametara. Svima još jednom veliko hvala!

Objavili smo neslužbeni poredak, a od ove godine i dodatni poredak za pojedinačne nagrade s obzirom na nova pravila nagrađivanja i ograničenja osvajanja nagrada unutar istog razrednog odjela.

Što sada predstoji?

Prije proglašenja pobjednika potrebno je obaviti cijeli niz radnji. Nakon objave neslužbenih rezultata počinje rok za prigovore na rezultate Natjecanja.

Obrazložen prigovor može se izjaviti do 8.1.2024. godine putem kontakt obrasca. Prigovori pristigli nakon proteka roka te prigovori načelne prirode i/ili bez obrazloženja neće biti razmatrani. O prigovorima će biti odlučeno u najkraćem roku.

Nakon toga slijedi provjera ispravnosti podataka i ostalih elemenata Natjecanja prema pravilima natjecanja. Isto vrijedi i za SuperStar nagradu.

U prvoj fazi ćemo još jednom pregledati i provjeriti sve zapise rezultata vaših ispita kako bi se uvjerili da je sve bilo u skladu s pravilima što može rezultirati i promjenama u poretku.

Nakon toga ćemo od škola iz kojih dolaze potencijalni dobitnici nagrada zatražit određene informacije i podatke. Kada ih dobijemo, u drugoj ćemo fazi dovršiti verifikaciju rezultata.

Konačne rezultate objavit ćemo nakon toga, te ćemo krenuti i s dodjelom nagrada i priznanja. 

Bez obzira što je ovogodišnje Natjecanje završilo, Prometnu Učilicu i dalje možete nesmetano koristiti kako biste se što bolje upoznali s prometnim propisima i njihovom primjenom u svakodnevnom životu što je i te kako važno.

 

Jeste li znali?

Obilježeni pješački prijelaz je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika.

Ako u prometu sudjeluješ kao biciklist, preko obilježenog pješačkog prijelaza moraš prijeći kao pješak, gurajući bicikl pored sebe, jer bicikl je vozilo.