OŠ Vinica zauzela treće mjesto

26.5.2022.
Iz OŠ Vinica su nam poslali fotografije s dodjele nagrada uz preteći tekst kojeg prenosimo u cijelosti:

Već dugi niz godina učenici Osnovne škole Vinica sudjeluju u natjecanju Prometna Učilica jer je škola, uz mnoge ciljeve koje ostvaruje, ima i cilj osposobiti učenike za sigurno sudjelovanje u prometu.

Navedeno se provodi putem aktivnosti u prometnoj grupi, a također i sudjelovanjem u Prometnoj Učilici u kojoj su sudjelovali učenici škole i mentori Branimir Štimec i Nenad Mesek.

Ove godine iz OŠ Vinica nagrađena su četiri učenika. Tako je nagradu u obliku diplome za osvojeno 2. mjesto osvojila Asia Gerić Hudoletnjak, učenica 2.a razreda.

Učenica 6.a razreda Martina Kušinec dobila je pohvalnicu za osvojeno 11. mjesto. Magdalena Pajtak, učenica 7.b razreda zauzela je 19. mjesto i za to dobila pohvalnicu, a također je preuzela i pohvalnicu za svoj 7.b razred koji je zauzeo 6. mjesto. Učenik 7.a razreda Lukas Humek primio je pohvalnicu za osvojeno 21. mjesto.

Učitelj Branimir Štimec nagrađen je plaketom "Prijatelj djece u prometu" za školsku godinu 2021./2022.. U školi su svi ponosni i na cjelokupni školski rezultat, budući da je škola zauzela 3. mjesto i za to dobila pehar i pohvalnicu.

Nagrade je uručila ravnateljica škole Mirjana Jambriško te je čestitala učenicima i mentorima. Zaželjela im i dalje uspjehe u školi i na natjecanjima, a također i pohvalila njihovo znanje u poznavanju prometnih propisa jer je to bitno za njih budući da su svakodnevno sudionici prometa.

Jeste li znali?

Obilježeni pješački prijelaz je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika.

Ako u prometu sudjeluješ kao biciklist, preko obilježenog pješačkog prijelaza moraš prijeći kao pješak, gurajući bicikl pored sebe, jer bicikl je vozilo.