Najbolji razred na Plitvicama

17.6.2022.
6.A OŠ Ivana Kukuljevića Sisak: Na izletu je bilo prekrasno, vrijeme idealno...

Ovogodišnji pobjednici i najbolji razred na 13. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa su učenici 6.A iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak.

Učenici su za nagradu odabrali jednodnevni izlet na Plitvice, a izlet je organiziran 07.06.2022. 

Natjecalo se 15 učenika iz razrednog odjeljenja a osvojili su 3.145,23 bodova na čemu im posebno čestitamo. Iz škole se na natjecanje uključilo 160 učenika te je škola zauzela izvrsno 4. mjesto između svih osnovnih škola u RH s 2228.57 bodova.

Za ove iznimne rezultate pored učenika valja istaknuti njihovu mentoricu - nastavnicu Ana Majić koja je učenike i povela na zasluženi izlet.

Iz škole smo dobili osvrt nekoliko učenika koje prenosimo u cijelosti:

 

Drago mi je da sam sudjelovala u Prometnoj učilici, isplatilo se, jer smo dobili prekrasan izlet. Presretna sam što je baš moj razred osvojio 1. mjesto. Taj rezultat nam je omogućio da posjetimo Plitvička jezera. Izlet je bio zanimljiv i poučan, a putovanje super. Plitvička jezera su prekrasna, kao iz bajke. Imali smo dobar bus, vozač je bio dobar i drag. Teta iz agencije sve nam lijepo objašnjavala i pohvalila nas za ponašanje.

Lana Majstorivić

Na izletu smo se zabavili i nasmijali. Sretan sam što smo išli baš na Plitvice koje su prekrasne. Ručak je bi odličan. Svi smo bili sretni i veseli.

Nicolas Blažević

Na izletu mi je bilo lijepo. Slapovi su divni. Vrijeme nam je bilo savršeno. Sve nam je bilo super i ručak je bi fin. Teta iz agencije je dobro objašnjavala i vozač je bio veoma drag. Zaista smo uživali, lijepo smo se proveli. Nikad neću zaboraviti ovaj izlet. Svi su nas pohvalili za lijepo ponašanje. Hvala Vam za ovaj izlet!

Maria Vrebac

 

Jeste li znali?

Željeznički promet je proces premještanja, odnosno prijevoza osoba i/ili stvari vožnjom po tračnicama.
To je glavna vrsta kopnenog prometa koji je prodro u sve zemlje. Ekonomičnost tog prometa prisilila je čovjeka da izgradi željezničke pruge preko pustinja, planina i da ih sprovede kroz duge i skupe tunele (Simplon u Švicarskoj 19 730 m). Najdužu željezničku mrežu na svijetu ima SAD, a najgušću Belgija.