Dvije Plakete u Industrijsku strojarska škola iz Zagreba

17.5.2022.
Profesoricama Ivani Šutalo Dujmenović i Ivi Bojčić plakete "Prijatelj djece u prometu". Čestitamo!

U Industrijskoj strojarskoj školi iz Zagreba ozbiljno se uči o prometu.

Iz škole se na 4. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa uključila gotovo polovina svih učenika, a škola je zauzelo visoko 6. mjestu u konkurencijsi svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Za tako dobar rezulata, osim samih učenika kojima čestitamo na izvrsnim rezultatima, najzaslužnije su njihove mentorice prof. Ivana Šutalo Dujmenović i prof. Iva Bojčić koje su za doprinos u promicanju prometne kulture zaslužile plakete „Prijatelj djece u prometu“ za školsku godinu 2021./2022..

Profesorice Ivanu Šutalo Dujmenović i Ivu Bojčić zatekli smo na zagrebačkom Velesajmu na najvećem natjecanju učenika srednjih strukovnih škola "WorldSkills Croatia 2022.“  u društvu kolega profesora Sare Novak, Kristinke Lemaić, Josipa Filić, Mate Sabol te Ivane Macan koji su također zaslužni za izvrsne rezultate škole,  i kojima također čestitamo.

Jeste li znali?

Željeznički promet je proces premještanja, odnosno prijevoza osoba i/ili stvari vožnjom po tračnicama.
To je glavna vrsta kopnenog prometa koji je prodro u sve zemlje. Ekonomičnost tog prometa prisilila je čovjeka da izgradi željezničke pruge preko pustinja, planina i da ih sprovede kroz duge i skupe tunele (Simplon u Švicarskoj 19 730 m). Najdužu željezničku mrežu na svijetu ima SAD, a najgušću Belgija.