Kako se prijaviti na Prometnu Učilicu

 

1) prijava na Prometnu Učilicu korištenjem AAI@EduHr pristupnih podataka

Ovaj način pristupa Prometnoj Učilici namijenjen je za učenike i profesore, a koji za pristup koriste AAI@EduHR korisničke podatke koji se dobivaju u školi od profesora ili administratora imenika (koje ste koristili za upis u srednju školu, koje sigurno koristite za e-dnevnik i pristup drugim sadržajima iz školskog sustava).

Upute za učenike

  • Odaberi "plavu prijavu" i zatim upiši svoje korisničko ime i lozinku.
  • Nakon prijave obavezno provjeri svoje podatke. Ako tvoji AAI@EduHR podaci nisu točni (prijavio/la si se u Prometnu Učilicu, ali tamo su tvoji stari podaci, najčešće je to krivi razred, a ponekada i škola) možeš ih ispraviti sam/a.
  •  Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“ i odaberi točan razred i odjeljenje.
  • Samo učenici s ispravnim podacima moći će sudjelovati u natjecanjima. 

Upute za profesore

  • Odaberite "plavu prijavu" i zatim upišite svoje korisničko ime i lozinku.
  • Koristite poučne sadržaje i zadatke u nastavi.
  • Uključite svoje učenike u natjecanja.
  • Verificirajte podatke učenika koji Prometnoj Učilici pristupaju bez AAI@EduHR korisničkih podataka i omogućite im da se natječu.
  • Pratite napredak i uspjeh svojih učenika na natjecanjima.

 

2) prijava korisničkim podacima dobivenim registracijom na Prometnoj Učilici

Ovaj način prijave namijenjen je učenicima koji nemaju svoje AAI@EduHr korisničke podatke, a koji su se registrirali ovdje na Prometnoj Učilici. Također, namijenjena je za roditelje i sve druge korisnike koji žele učiti, provjeriti svoje znanje i aktivno sudjelovati u smanjenju broja prometnih nesreća.

 Odaberi "zelenu prijavu" i zatim upiši svoje korisničko ime i lozinku.

Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“,  upiši sve obvezne podatke i zaključaj svoj profil. 

Nakon toga zamoli nekog od svojih profesora da putem posebne stranice na Prometnoj Učilici izvrši pregled i potvrdu ispravnosti podataka iz tvojeg profila.

Kada prpfesor potvrdi ispravnost tvojih podataka, s ovako dobivenim korisničkim podacima možeš sudjelovati na državnom natjecanjima

 

 

3) registracija na Prometnu Učilicu

Na glavnom meniju odaberi opciju „Prijava“, a nakon toga „Registraciju novog korisnika“.Prilikom registracije  trebaš unijeti svoje korisničko ime, mail adresu i lozinku. Zapamti ili još bolje -  zapiši ove podatke. 

 Nakon obavljene registracije, obavezno dopuni svoje podatke

 Klikni na „Prijava“ pa na „Moj profil“ i obavezno upiši:

·    svoje ime i prezime
·    mjesto i svoju adresu stanovanja
·    ime škole koju pohađaš
·    točan razred i odjeljenje kojem pripadaš 

 

 

Samo učenici s popunjenim i ispravnim podacima moći će koristiti sve sadržaje Prometne Učilice i sudjelovati u natjecanjima.

Jeste li znali?

Tramvaj je električno vozilo za gradski prijevoz putnika koje se kreće po tračnicama. Glavni pogon ostvaruje preko elektromotora koji mogu biti istosmjerni serijski motori ili trofazni asinkroni motori. 

Najdulja tramvajska linija na svijetu je "Belgijski obalni tramvaj", koji povezuje pet primorskih općina i gradova - od flamanske općine Knokke, pa sve do valonskog gradića Adinkerke. Ukupna dužina ove međugradske linije je 68 km.