O Prometnoj Učilici

Prometna Učilica, predstavljena još u prosincu 2007.,  je web aplikacija koja učenicima omogućava upoznavanje s prometnim propisima i pravilima te osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu.

Cilj Prometne Učilice je podizanje razine  prometne kulture već od najranije dobi, počevši  kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom u sprečavanju stradanja djece u prometu. 


Prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje nekoliko tematskih cjelina – kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djecu i roditelje u prometu te opasnosti kretanja uz željezničku prugu; kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja. Osim poučnih sadržaja i vježbi, učenici imaju i nekoliko igri i sadržaja zabavnog karaktera s temom prometnih propisa i ponašanje u prometu. 


Osim primarne namjene, Prometna Učilica dostupna je i nastavnicima za prezentaciju i poduku, a kroz aplikacijska rješenja nudi mogućnost korištenja već postojeće baze pitanja. Isto tako, u svom je radu koriste i policijski službenici svih policijskih uprava te Ravnateljstva policije u organiziranju raznih preventivnih aktivnosti u osnovnim školama te pri organiziranju natjecanja iz poznavanja prometnih propisa u sklopu školskih, županijskih, državnih i drugih natjecanja.

Obzirom da djeca vole oponašati svoje roditelje u svemu, pa tako i u prometu, pozivamo i roditelje da uz Prometnu Učilicu ponove svoje znanje iz poznavanja prometnih propisa. :)