Najbolji razred na izletu

7.6.2019.
0

Učenici 6.B razreda OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda pobjednici su 10. Državnog natjecanja osnovnošklaca u poznavanju prometnih propisa u kategoriji „Razredi“.

Za ostvareni rezultat pripala im je i odgovarajuća nagrada: Jednodnevni izlet za učenike, njihove goste i pratitelje. Pobjednici su odabrali da žele posjetiti Hrvatsko zagorje.

Na izlet su krenuli 07.06.2019. godine a prvo odredište im je bila Gornja Stubica. Tamo su obišli Gupčevu lipu, jedinog živog svjedoka Seljačke bune. Nakon toga zaputili su se do centra mjesta gdje je avion Rudolfa Perišina i njegova bista pa do dvorca Oršić u kojem je postav muzeja Seljačke bune. Uslijedio je razgled dvorca uz stručno vodstvo, a zatim i šetnja do obližnjeg spomenika Seljačke bune, rada poznatog kipara Antuna Augustinča.

Popodnevni dio dana, nakon ručka, proveli su u veselom kupanju i druženju u sklopu Termi Jezerčica u Stubičkim Toplicama. Nakon uživanja na bazenima uslijedio je povratak u Slavonski Brod.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Tramvaj je električno vozilo za gradski prijevoz putnika koje se kreće po tračnicama. Glavni pogon ostvaruje preko elektromotora koji mogu biti istosmjerni serijski motori ili trofazni asinkroni motori. 

Najdulja tramvajska linija na svijetu je "Belgijski obalni tramvaj", koji povezuje pet primorskih općina i gradova - od flamanske općine Knokke, pa sve do valonskog gradića Adinkerke. Ukupna dužina ove međugradske linije je 68 km.