Najbolji razred na izletu

7.6.2019.
0

Učenici 6.B razreda OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda pobjednici su 10. Državnog natjecanja osnovnošklaca u poznavanju prometnih propisa u kategoriji „Razredi“.

Za ostvareni rezultat pripala im je i odgovarajuća nagrada: Jednodnevni izlet za učenike, njihove goste i pratitelje. Pobjednici su odabrali da žele posjetiti Hrvatsko zagorje.

Na izlet su krenuli 07.06.2019. godine a prvo odredište im je bila Gornja Stubica. Tamo su obišli Gupčevu lipu, jedinog živog svjedoka Seljačke bune. Nakon toga zaputili su se do centra mjesta gdje je avion Rudolfa Perišina i njegova bista pa do dvorca Oršić u kojem je postav muzeja Seljačke bune. Uslijedio je razgled dvorca uz stručno vodstvo, a zatim i šetnja do obližnjeg spomenika Seljačke bune, rada poznatog kipara Antuna Augustinča.

Popodnevni dio dana, nakon ručka, proveli su u veselom kupanju i druženju u sklopu Termi Jezerčica u Stubičkim Toplicama. Nakon uživanja na bazenima uslijedio je povratak u Slavonski Brod.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Nicolas-Joseph Cugnot, poznati francuski inžinjer i izumitelj, je 1769. godine konstruirao prvo vozilo na parni pogon

Eksperimentirajući s radnim modelima vozila namijenjenim za prijevoz topova na parni pagon za potrebe francuske vojske, uspješno je riješio problem prijenosa snage pare preko klipa u kružno kretanje. 

Vozilo je navodno težilo 2.5 tone, a prema nekim izvorima moglo se kretati brzinom od 2.25 milja na sat.