otvorite u web pregledniku


POČELO JE 3. DRŽAVNO NATJECANJE!

Poštovani,


pozivamo Vas i sve učenike iz vaše škole na sudjelovanje na trećem Državnom natjecanju učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa koje će se održati na web stranicama Prometne Učilice https://ucilica.skole.hr


Projekt "Prometna Učilica" već je 17 godina dio operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, kojim uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, radimo na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola i upoznajemo ih s prometnim pravilima i propisima te s poželjnim načinom sudjelovanja u prometu.


Ovih dana policijski službenici će posjetiti Vašu školu i uručiti Vam plakate kojima se promiče 3. Državno natjecanje i informira o projektu i brojnim vrijednim nagradama. Molimo Vas da plakate postavite na vidna mjesta u Vašoj školi.


Za sudjelovanje u natjecanju preporuča se učenicima korištenje AAI@EduHR korisničkih podatka koje su već dobili ili mogu dobiti od administratora imenika u školi.


Web stranice projekta s poučnim sadržajima, savjetima za sigurnije sudjelovanje u prometu i testovima dostupne su svim korisnicima koji imaju bilo koji uređaj s pristupom internetu (računalo, tablet, mobitel). Aktivnosti projekta usmjerene su prema učenicima svih srednjih škola u Hrvatskoj.

Državno natjecanje u potpunosti se provodi online, pa na njegovu provedbu ne utječe trenutni model nastave u Vašoj školi jer je sudjelovanje učenika moguće i iz škole i od kuće. Važan je angažman profesora i razrednika na ukazivanju značaja usvajanja znanja iz prometne kulture te poticanje učenika na korištenje Prometne Učilice i sudjelovanje u natjecanju. Prometna Učilica osigurava učenicima brojne poučne sadržaje iz prometne kulture, te vježbe i zadatke za provjeru znanja, a koliko su dobro usvojili znanje provjerava se na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.


Natjecanje je organizirano u dvije kategorije:

- pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima

- natjecanje škola


Natjecanje traje od 16.11.2020 do 31.12.2020. (do 12.00 sati). U tom terminu učenici će moći neograničeno pristupiti svim sadržajima i vježbama, kao i svakom od devet ispita provjere znanja prema rasporedu istaknutom na web stranici. Kako bi svima osigurali što ravnopravnije uvjete i mogućnost kasnijeg uključivanja na natjecanje, boduju se ostvareni rezultati četiri najbolja ispita. Za najuspješnije učenike i škole, za pokazano znanje, osigurali smo brojne i vrijedne nagrade te diplome i pohvalnice.


Nagrade za najuspješnije učenike 1. – 3. razreda:

- prvo mjesto – eRomobil ili Prijenosno računalo

- drugo do peto mjesto – USB stick 128 GB ili Eksterna baterija

- šesto do deseto mjesto – Majica Prometne Učilice


Nagrade za najuspješnije učenike od 4. razreda:

- prvo mjesto – Autoškola i polaganje vozačkog ispita B kategorije ili Prijenosno računalo

- drugo do peto mjesto – USB stick 128 GB ili Eksterna baterija

- šesto do deseto mjesto – Majica Prometne Učilice


Nagrade za 3 najuspješnije škole: Pehar za 1.- 3. mjesto

Nagrade za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne Učilice


Od ove godine nagrađujemo angažman profesora u podučavanju i mentoriranju učenika, temeljem broja i uspjeha učenika koje su potaknuli na sudjelovanje u natjecanju.
Također nagrađujemo angažman učenika na promicanju prometne kulture temeljem broja drugih učenika koje su oni potaknuli na usvajanje znanja prometnih pravila i propisa i sudjelovanje u natjecanju.


Nagrade za 5 najuspješnijih profesora: Prijenosno računalo


SuperStar nagrada za najuspješnijeg učenika: Najnovija PlayStation®5 konzola


Rezultate svojih učenika, razrednih odjeljenja i škole možete pratiti ovdje

Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo u mogućnosti organizirati radionice o sigurnijem sudjelovanju u prometu u samim školama. Nadamo se da ćemo sljedeće godine to moći nadoknaditi. Ove godine ćemo na web stranicama Prometne Učilice stoga postaviti i dodatne informacije o načinu sudjelovanja u natjecanju (prijavi, pregledu poučnih sadržaja, rješavanju vježbi, pristupu ispitima), te prihvatljive video materijale o dobrim i lošim iskustvima sudjelovanja u prometu. Tu su također i sve informacije o pravilima natjecanja i nagradama.

Molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, na WEB stranici škole istaknete obavijest o provedbi Državnog natjecanja s poveznicom na web stranicu Prometne Učilice i pozovete učenike na sudjelovanje.

Također molimo da nam, ukoliko već niste, povratno dostavite kontakt podatke o voditelju/voditeljima Natjecanja kako bi ostvarili što učinkovitiju komunikaciju.


Sa svim pitanjima i kometarima slobodno nas kontaktirajte


Srdačan pozdrav,

Tim Prometne Učilice

PARTNERI

Pronađi nas

OPREZA U PROMETU NIKAD DOSTA.

SRETNO!

Prometna Učilica Copyright @ 2020. | Moj telekom d.o.o. | Sva prava pridržana.

Ako više ne želite primati sadržaj ovakvog tipa, molimo kliknite na sljedeću poveznicu

Odjavi se