Kreće treće Državno natjecanje

6.11.2020.

Dragi srednjoškolci i mladi vozači u ponedjeljak 16.11.2020. u 10:00 sati kreće treće Državno natjecanje učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici.

Učenici sudjeluju u natjecanju znanja gdje se boduje pregledavanje poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi, te postignuće na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu zatražiti od administratora imenika u svojoj školi. Učenici koji nemaju i ne mogu dobiti AAI@EduHR korisničke podatke mogu se samostalno registrirati na stranicama Prometne Učilice. U tom slučaju njihove podatke mora pregledati i verificirati profesor/razrednik iz njihove škole. Profesori moraju imati AAI@EduHR korisničke podatke.

Natjecanje učenika organizirano je u tri kategorije: 

  • pojedinačno natjecanje po razrednim uzrastima
  • natjecanje razrednih odjeljenja
  • natjecanje škola

Pored nagrada za iskazano znanje,  ove godine dodijelit ćemo i dodatne posebne nagrade za doprinos promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika osnovnih škola i to pet nagrada za najuspješnijeg profesora i jedna nagrada za najuspješnijeg učenika.

Natjecanje traje do 31. prosinca 2020. u 12:00 sati.

Više detalja o terminima ispita, pravilima natjecanja i nagradama objavit ćemo najkasnije do subote 14.11.2020..

Do početka natjecanja možeš se okušati na još jednom probnom ispitu.

Komentari (Nema komentara)

SuperStar

Nakon svakog ispita na kojem osvojiš najmanje 900 bodova osvojit ćeš svoj SuperStar kod koji možeš podijeliti drugim učenicima.

Put do PlayStation®5 konzole je jednostavan jer za svako uspješno korištenje tvog koda na ispitu osvajaš bodove.

Ne obaziri se na trenutni poredak, budi kretivan i ustrajan u dijeljenju koda jer do kraja zadnjeg ispita se ne zna tko će postati SuperStar.

Što je širi i uspješniji doseg tvog dijeljenja SuperStar koda to ćeš skupiti više bodova, pa do preokreta može doći i na zadnjem ispitu.

Jeste li znali?

Obilježeni pješački prijelaz je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika.

Ako u prometu sudjeluješ kao biciklist, preko obilježenog pješačkog prijelaza moraš prijeći kao pješak, gurajući bicikl pored sebe, jer bicikl je vozilo.