Kreće treće Državno natjecanje

6.11.2020.

Dragi srednjoškolci i mladi vozači u ponedjeljak 16.11.2020. u 10:00 sati kreće treće Državno natjecanje učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici.

Učenici sudjeluju u natjecanju znanja gdje se boduje pregledavanje poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi, te postignuće na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu zatražiti od administratora imenika u svojoj školi. Učenici koji nemaju i ne mogu dobiti AAI@EduHR korisničke podatke mogu se samostalno registrirati na stranicama Prometne Učilice. U tom slučaju njihove podatke mora pregledati i verificirati profesor/razrednik iz njihove škole. Profesori moraju imati AAI@EduHR korisničke podatke.

Natjecanje učenika organizirano je u tri kategorije: 

  • pojedinačno natjecanje po razrednim uzrastima
  • natjecanje razrednih odjeljenja
  • natjecanje škola

Pored nagrada za iskazano znanje,  ove godine dodijelit ćemo i dodatne posebne nagrade za doprinos promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika osnovnih škola i to pet nagrada za najuspješnijeg profesora i jedna nagrada za najuspješnijeg učenika.

Natjecanje traje do 31. prosinca 2020. u 12:00 sati.

Više detalja o terminima ispita, pravilima natjecanja i nagradama objavit ćemo najkasnije do subote 14.11.2020..

Do početka natjecanja možeš se okušati na još jednom probnom ispitu.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Željeznički promet je proces premještanja, odnosno prijevoza osoba i/ili stvari vožnjom po tračnicama.
To je glavna vrsta kopnenog prometa koji je prodro u sve zemlje. Ekonomičnost tog prometa prisilila je čovjeka da izgradi željezničke pruge preko pustinja, planina i da ih sprovede kroz duge i skupe tunele (Simplon u Švicarskoj 19 730 m). Najdužu željezničku mrežu na svijetu ima SAD, a najgušću Belgija.