Kreće treće Državno natjecanje

6.11.2020.

Dragi srednjoškolci i mladi vozači u ponedjeljak 16.11.2020. u 10:00 sati kreće treće Državno natjecanje učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici.

Učenici sudjeluju u natjecanju znanja gdje se boduje pregledavanje poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi, te postignuće na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu zatražiti od administratora imenika u svojoj školi. Učenici koji nemaju i ne mogu dobiti AAI@EduHR korisničke podatke mogu se samostalno registrirati na stranicama Prometne Učilice. U tom slučaju njihove podatke mora pregledati i verificirati profesor/razrednik iz njihove škole. Profesori moraju imati AAI@EduHR korisničke podatke.

Natjecanje učenika organizirano je u tri kategorije: 

  • pojedinačno natjecanje po razrednim uzrastima
  • natjecanje razrednih odjeljenja
  • natjecanje škola

Pored nagrada za iskazano znanje,  ove godine dodijelit ćemo i dodatne posebne nagrade za doprinos promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika osnovnih škola i to pet nagrada za najuspješnijeg profesora i jedna nagrada za najuspješnijeg učenika.

Natjecanje traje do 31. prosinca 2020. u 12:00 sati.

Više detalja o terminima ispita, pravilima natjecanja i nagradama objavit ćemo najkasnije do subote 14.11.2020..

Do početka natjecanja možeš se okušati na još jednom probnom ispitu.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U Zagrebu je konjski tramvaj uveden 5. rujna 1891. godine. Imao je vozni park od 10 otvorenih i 6 zatvorenih kola, a do 1910. godine povećao se na ukupno 38 kola. Prvi električni tramvaj pušten je u promet 18. kolovoza 1910. godine.

Danas, tramvajska mreža ima ukupnu dužinu od 116 km (širina tramvajskog kolosjeka je 1000 mm).