Ovogodišnje Natjecanje je završeno! 

31.12.2020.

Nakon 9 ovogodišnjih ispita došli smo do kraja 3. Državnog natjecanja srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Prije svega, čestitamo svim učenicima na postignutim rezultatima, a profesorima i ravnateljima, unatoč zahtijevnim okolnostima, zahvaljujemo na dobroj i uspješnoj suradnji.

Prije proglašenja pobjednika pred nama je provjera ispravnosti podataka i ostalih elemenata natjecanja. Isto vrijedi i za SuperStar nagradu.

U prvoj fazi ćemo još jednom pregledati i provjeriti sve zapise vaših rezultata kako bi se uvjerili da je sve u skladu s pravilima.

Od škola iz kojih dolaze potencijalni dobitnici nagrada ćemo odmah na početku drugog polugodišta zatražit određene informacije i podatke. Kada ih dobijemo, u drugoj ćemo fazi završiti verifikaciju rezultata.

Konačni rezultati biti će objavljeni po završetku potrebnih provjera i nakon potvrde podataka od strane škola.

Bez obzira što je natjecanje završilo, Prometnu Učilicu i dalje možete nesmetano koristiti kako biste se što bolje upoznali s prometnim propisima i njihovom primjenom u svakodnevnom životu.

Komentare i prijedloge te eventualne primjedbe možete dostaviti putem kontakt stranice.

Još jednom vam svima čestitamo te vam želimo sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu!

Jeste li znali?

Električni automobil je automobil koji se pokreće elektromotorom, koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru, ili drugim uređajima za pohranu energije. 
Električni automobili su bili popularni krajem 19. i početkom 20. stoljeća, dok su unapređenja motora s unutarnjim izgaranjem i masovna proizvodnja jeftinijeg vozila na benzin doveli do smanjenja korištenja vozila na električni pogon.

Električni automobili imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima, jer oni ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada i smanjene emisije stakleničkih plinova.