Informacije o Državnom natjecanju

5.10.2020.

Ovih dana smo dobili veći broj upita oko 3. Državnog natjecanja iz Prometne Učilice.

Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za srednjoškolce obično se održavalo u terminu od početka listopada pa do pred kraj prvog polugodišta.

Međutim, ova školska godina je po mnogo čemu izazovna, pa je tako i u slučaju Prometne Učilice. Naime, početak Natjecajnja još uvijek čeka okončanje određenih administrativnih postupaka i razmatranje mogućih provedbenih aktivnosti s obzirom na epidemiološku situaciju.

O terminu Natjecanja, novostima, pravilima i nagradama izvjestit ćemo vas u najskorije vrijeme na ovom istom mjestu, te putem plakata u školama i elektoničkom poštom. 

Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi je da su sve pripreme obavljene i da Vas očekuju neke novine i još veći broj zanimljivih nagrada.

Do početka natjecanja možete nesmetano koristi sve sadržaje, vježbati i učiti te se tako što uspješnije pripremiti za Natjecanje i predstojeće ispite.

Čitamo se uskoro...

 

 

Komentari (Nema komentara)

SuperStar

Nakon svakog ispita na kojem osvojiš najmanje 900 bodova osvojit ćeš svoj SuperStar kod koji možeš podijeliti drugim učenicima.

Put do PlayStation®5 konzole je jednostavan jer za svako uspješno korištenje tvog koda na ispitu osvajaš bodove.

Ne obaziri se na trenutni poredak, budi kretivan i ustrajan u dijeljenju koda jer do kraja zadnjeg ispita se ne zna tko će postati SuperStar.

Što je širi i uspješniji doseg tvog dijeljenja SuperStar koda to ćeš skupiti više bodova, pa do preokreta može doći i na zadnjem ispitu.

Jeste li znali?

Slijepe osobe, kad samostalno sudjeluju u prometu, trebaju nositi bijeli štap ili koristiti psa vodiča kao znak raspoznavanja

Inače, za slijepe osobe koristi se sustav taktilnih površina na pješačim površinama i to promjenom u teksturi površine pješačke staze, što pomaže slijepim osobama da detektiraju lokacije javnih sadržaja.

Za pomoć kod raspoznavanja pješačke staze koriste se prirodne linije upozorenja i taktilni pojasi za upozorenje.