Konačni rezultati 3. Državnog natjecanja

19.2.2021.

Imamo pobjednike 3. državnog Natjecanja u poznavanju prometnih propisa za srednje škole!

Nakon provjere svih relevantnih podataka i potvrda koje smo dobili od škola, konačan poredak učenika u svim kategorijama možete pogledati OVDJE.

Nagrade će biti dostavljene u škole, a sa slanjem nagrada krećemo već od 22.02.2021., pa nagrađenima savjetujemo da krajem tjedna ili početkom sljedećeg tjedna provjere jesu li nagrade već stigle u njihovu školu.

Natjecanje se provodilo u 3 kategorije:

  • najbolji učenik/učenica
  • najbolje škole

Pored toga, uz ovogodišnje Natjecanje uveli smo i posebne nagrade u kategorijama najuspješniji profesori i SuperStar učenik za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne Učilice.

Rezultati pokazuju koliko je do samoga kraja bilo neizvjesno.

Što se tiče nagrađenih profesora - voditelja natjecanja, poredak možete pogledati OVDJE. Pet profesora koji su, prema odabiru učenika, osvojili najviše bodova pored nagrade - prijenosnog računala zaslužili su i plakete "Prijatelj djece u prometu".

Svim natjecateljima, profesorima, voditeljima i ravnateljima zahvaljujemo na sudjelovanju.

Posebne čestitke svim nagrađenima na ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju.

Pozivamo vas da Prometnu Učilicu nastavite i dalje koristiti. Ponavljanjem i usvajanjem gradiva iz poznavanja prometne propisa doprinosite vlastitoj i općoj sigurnosti te podizanju razine prometne kulture.

Jeste li znali?

U Zagrebu je konjski tramvaj uveden 5. rujna 1891. godine. Imao je vozni park od 10 otvorenih i 6 zatvorenih kola, a do 1910. godine povećao se na ukupno 38 kola. Prvi električni tramvaj pušten je u promet 18. kolovoza 1910. godine.

Danas, tramvajska mreža ima ukupnu dužinu od 116 km (širina tramvajskog kolosjeka je 1000 mm).