Konačni rezultati 3. Državnog natjecanja

19.2.2021.

Imamo pobjednike 3. državnog Natjecanja u poznavanju prometnih propisa za srednje škole!

Nakon provjere svih relevantnih podataka i potvrda koje smo dobili od škola, konačan poredak učenika u svim kategorijama možete pogledati OVDJE.

Nagrade će biti dostavljene u škole, a sa slanjem nagrada krećemo već od 22.02.2021., pa nagrađenima savjetujemo da krajem tjedna ili početkom sljedećeg tjedna provjere jesu li nagrade već stigle u njihovu školu.

Natjecanje se provodilo u 3 kategorije:

  • najbolji učenik/učenica
  • najbolje škole

Pored toga, uz ovogodišnje Natjecanje uveli smo i posebne nagrade u kategorijama najuspješniji profesori i SuperStar učenik za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne Učilice.

Rezultati pokazuju koliko je do samoga kraja bilo neizvjesno.

Što se tiče nagrađenih profesora - voditelja natjecanja, poredak možete pogledati OVDJE. Pet profesora koji su, prema odabiru učenika, osvojili najviše bodova pored nagrade - prijenosnog računala zaslužili su i plakete "Prijatelj djece u prometu".

Svim natjecateljima, profesorima, voditeljima i ravnateljima zahvaljujemo na sudjelovanju.

Posebne čestitke svim nagrađenima na ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju.

Pozivamo vas da Prometnu Učilicu nastavite i dalje koristiti. Ponavljanjem i usvajanjem gradiva iz poznavanja prometne propisa doprinosite vlastitoj i općoj sigurnosti te podizanju razine prometne kulture.

Jeste li znali?

Željeznički promet je proces premještanja, odnosno prijevoza osoba i/ili stvari vožnjom po tračnicama.
To je glavna vrsta kopnenog prometa koji je prodro u sve zemlje. Ekonomičnost tog prometa prisilila je čovjeka da izgradi željezničke pruge preko pustinja, planina i da ih sprovede kroz duge i skupe tunele (Simplon u Švicarskoj 19 730 m). Najdužu željezničku mrežu na svijetu ima SAD, a najgušću Belgija.