Probni ispiti

9.10.2020.

Krenule su pripreme za ovogodišnje državno natjecanje!

U terminu od 09.10. do 25.10.2020. (do 22:00 sati) možete riješiti dva probna ispita. Rezultati tih ispita brišu se prije prvog ispita i ne ulaze u izračun bodova za natjecanje, ali će vam rješavanje probnih ispita pomoći u daljnjem natjecanju.

Probni ispit pruža uvid u to kako će izgledati kasniji ispiti, što znači da vam u trenutku rješavanja ispita koji se boduje on neće djelovati u potpunosti novo. Sigurno znate kako se iskustvo učenja i ponavljanja kod kuće i iskustvo stvarnog pisanja testa drastično razlikuju. Po istom principu, probni ispit pružit će vam uvid u tijek kasnijih ispita, ali bez dodanog pritiska stvarnih rezultata.  Isto tako, probni ispit pomaže vam testirati kakve biste rezultate mogli postići na kasnijim ispitima te vam ukazati na koja pitanja i tipove pitanja morate obratiti posebnu pozornost.

Otključali smo učeničke profile, pa ih je prije rješavanja ispita potrebno pažljivo urediti tj. odabrati pravi razred i razredno odjeljenje i zaključati profil.

Kako pristupiti probnom ispitu:

  1. U svom profilu pregledaj podatke i promijeni što je netočno (razred, odjeljenje).
  2. Nakon što si se uvjerio da su svi podatci ispravni, spremi zaključaj svoj profil pritiskom na tipku "Spremi i zaključaj"
  3. Kad je profil zaključan, ispitu pristupaš iz gornjeg izbornika pritiskom na Državno natjecanje - Moji ispiti i rezultati

 

Komentari (Nema komentara)

SuperStar

Nakon svakog ispita na kojem osvojiš najmanje 900 bodova osvojit ćeš svoj SuperStar kod koji možeš podijeliti drugim učenicima.

Put do PlayStation®5 konzole je jednostavan jer za svako uspješno korištenje tvog koda na ispitu osvajaš bodove.

Ne obaziri se na trenutni poredak, budi kretivan i ustrajan u dijeljenju koda jer do kraja zadnjeg ispita se ne zna tko će postati SuperStar.

Što je širi i uspješniji doseg tvog dijeljenja SuperStar koda to ćeš skupiti više bodova, pa do preokreta može doći i na zadnjem ispitu.

Jeste li znali?

Električni automobil je automobil koji se pokreće elektromotorom, koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru, ili drugim uređajima za pohranu energije. 
Električni automobili su bili popularni krajem 19. i početkom 20. stoljeća, dok su unapređenja motora s unutarnjim izgaranjem i masovna proizvodnja jeftinijeg vozila na benzin doveli do smanjenja korištenja vozila na električni pogon.

Električni automobili imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima, jer oni ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada i smanjene emisije stakleničkih plinova.