Konačni rezultati 12. Državnog natjecanja

19.2.2021.

 

Imamo pobjednike 12. državnog Natjecanja u poznavanju prometnih propisa za osnovne škole!

Nakon provjere svih relevantnih podataka i potvrda koje smo dobili od škola, konačan poredak učenika u svim kategorijama možete pogledati OVDJE.

Nagrade će biti dostavljene u škole, a sa slanjem nagrada krećemo već od 22.02.2021., pa nagrađenima savjetujemo da krajem tjedna ili početkom sljedećeg tjedna provjere jesu li nagrade već stigle u njihovu školu.

Natjecanje se provodilo u 3 kategorije:

  • najbolji učenik/učenica
  • najbolji razred
  • najbolje škole

Pored toga, uz ovogodišnje Natjecanje uveli smo i posebne nagrade u kategorijama najuspješniji nastavnici i SuperStar učenik za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika osnovnih škola putem Prometne Učilice.

Rezultati pokazuju koliko je do samoga kraja bilo neizvjesno.

Što se tiče nagrađenih nastavnika - voditelja natjecanja, poredak možete pogledati OVDJE. Pet nastavnika koji su, prema odabiru učenika, osvojili najviše bodova pored nagrade - prijenosnog računala zaslužili su i plakete "Prijatelj djece u prometu".

Svim natjecateljima, učiteljima, voditeljima i ravnateljima zahvaljujemo na sudjelovanju.

Posebne čestitke svim nagrađenima na ostvarenim rezultatima, uloženom trudu i pokazanom znanju.

Pozivamo vas da Prometnu Učilicu nastavite i dalje koristiti. Ponavljanjem i usvajanjem gradiva iz poznavanja prometne propisa doprinosite vlastitoj i općoj sigurnosti te podizanju razine prometne kulture.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U posljednje vrijeme na prometnicama je zabilježena pojava takozvanih električnih bicikala. 
Pojam bicikla definiran je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kao vozilo koje ima najmanje dva kotača i koje se pokreće isključivo snagom vozača. Kako se električni bicikli mogu uz ljudsku pokretati i snagom elektromotora, riječ je o mopedima, koje Zakon o sigurnosti prometa na cestama definira kao motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi četiri kilovata i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat. 

Stoga svi vozači koji upravljaju električnim biciklima koji se pokreću isključivo snagom elektromotora, moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.