Završilo je 1. državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa

30.11.18.

Završeno je premijerno 1. Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Svim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, profesorima i ravnateljima zahvaljujemo na dobroj i uspješnoj suradnji.

Bez obzira što je natjecanje završilo, a čiji je cilj poticanje mladih na što bolje upoznavanje prometnih propisa i njihovo primjenjivanje u svakodnevnom životu,  Prometnu Učilicu možete i dalje nesmetano koristiti. Učenicima četvrtih razreda može poslužiti i kao priprema za polaganje vozačkih ispita.

Što se tiče proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja, pred nama je provjera ispravnosti podataka i ostalih elemenata natjecanja.

U prvoj fazi još jednom ćemo pregledati i provjeriti sve zapise vaših rezultata.

Od škola iz kojih dolaze potencijalni dobitnici nagrada, zatražit ćemo određene informacije i podatke. Kada ih dobijemo, u drugoj fazi završit ćemo verifikaciju rezultata.

Konačni rezultati biti će objavljeni nakon što završimo sa svim potrebnim provjerama.

Komentare, prijedloge i eventualne primjedbe možete dostaviti putem kontakt stranice.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U posljednje vrijeme na prometnicama je zabilježena pojava takozvanih električnih bicikala. 
Pojam bicikla definiran je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kao vozilo koje ima najmanje dva kotača i koje se pokreće isključivo snagom vozača. Kako se električni bicikli mogu uz ljudsku pokretati i snagom elektromotora, riječ je o mopedima, koje Zakon o sigurnosti prometa na cestama definira kao motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi četiri kilovata i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat. 

Stoga svi vozači koji upravljaju električnim biciklima koji se pokreću isključivo snagom elektromotora, moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.