Vozač je ponavljao 'Ja sam kriv', dijete je ležalo na cesti

16.11.17.

Ilustracija

Dijete je preminulo u bolnici nakon prometne nesreće koja se dogodila u Zagrebu.

Kako je objavila policija, poslije 13 sati, na raskrižju Klaićeve i Kačićeve (15. srpnja 2017.) dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

U nesreći je teško ozlijeđeno dijete, koje je oko 15 sati umrlo u obližnjoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Prema neslužbenim informacijama dječak (9) bio je u automobilu koji je vozio njegov djed te je u sudaru ispao iz vozila.

Vozač iz jednog automobila odmah je izašao i ponavljao: ‘Ja sam kriv’, prenose 24 sata.

- Među prvima sam priskočila ozlijeđenim pješacima. Dijete je ležalo na cesti i nije davalo znakove života. Ubrzo su stigli i liječnici iz Klaićeve bolnici koji su reanimirali mališana - kazala je žena koja je svjedočila oživljavanju.

Izvor: vecernji.hr

 

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljni je dokument i platforma za podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa u našoj državi  na višu, prihvatljiviju razinu od sadašnje. Nacionalni program na području naše države postoji od 1994. godine.

U razdoblju od prihvaćanja provedbe prvog Nacionalnog programa do danas dogodilo se niz promjena u prometu na cestama u Republici Hrvatskoj. Stanje sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj znatno se poboljšalo. 

Od 1.360 poginulih osoba u 1989. godini do 368 poginulih u 2013. godini, uz izuzetno veliko povećanje broja vozila, vozača i prometnih tokova - podatak je koji se mora respektirati.