TRAGEDIJA U CENTRU KARLOVCA

16.11.17.

Ilustracija

Vlak usmrtio mladića koji je imao slušalice u ušima

KARLOVAC - Tragedija se dogodila na pružnom prijelazu na Mažuranićevoj obali u centru Karlovca. Karlovačka policija je izvjestila da je vlak udario muškarca, koji je smrtno stradao na mjestu nesreće. Prema prvim i neslužbenim informacijama s mjesta nesreće vrlo je vjerojatno da se ponovio slučaj koji je prije samo nekoliko dana šokirao Hrvatsku, kada je dvoje mladih kraj Šibenika stradalo šećući prugom sa slušalicama na ušima, zbog čega nisu čuli nailazak vlaka.

Policija istražuje slučaj, dok istraga ne da prve rezultate uključene su i sve opcije stradavanja, međutim nekoliko detalja upućuje da se radi o nesreći zbog slušalica. Jedan od najznačajnijih je iskaz mladića koji je vidio trenutak udara vlaka.

- Čuo sam da vlak trubi. Ugledao sam mladića kako uopće ne reagira i hoda ravno prema tom pružnom prijelazu. Uopće nije obraćao pažnju na vlak. Onda sam primjetio da ima slušalice. U tom trenutku je i on nekako primjetio vlak, uhvatio je rukama slušalice i skinuo ih. Bilo je prekasno. U tom trenutku ga je udario vlak i odbacio na metalnu ogradu. Dotrčao sam i pokušao mu pomoći, ali je odmah preminuo - ispričao je svjedok Mateo Sadlek.

Preminuli mladić navodno je Karlovčanin rođen 1979. godine, te student karlovačkog Veleučilišta. Kraj tijela nesretnog mladića slušalice su ostale visjeti na metalnoj ogradi. Nije poznato jesu li tamo slučajno odbačene nakon udara vlaka ili ih je netko nakon svega tamo zataknuo.

Svjedok govori da je vlak išao prilično sporo, jer je iz pravca Duge Rese ulazio na nekoliko stotina metara udaljenu karlovačku željezničku stanicu. U trenutku nesreće u Karlovcu je bilo izuzteno maglovito. Je li tragediji, osim slušalica, pridonijela i magla, utvrdit će se policijskim očevidom.

Sav željeznički promet u smjeru Splita i Rijeke bio je u prekidu, a iako je u međuvremenu očevid završio, istraga tek započinje. Na tijelu preminule osobe obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Izvor: jutarnji.hr

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U posljednje vrijeme na prometnicama je zabilježena pojava takozvanih električnih bicikala. 
Pojam bicikla definiran je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kao vozilo koje ima najmanje dva kotača i koje se pokreće isključivo snagom vozača. Kako se električni bicikli mogu uz ljudsku pokretati i snagom elektromotora, riječ je o mopedima, koje Zakon o sigurnosti prometa na cestama definira kao motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi četiri kilovata i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat. 

Stoga svi vozači koji upravljaju električnim biciklima koji se pokreću isključivo snagom elektromotora, moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.