Savjeti za početak školske godine

9.9.2019.
0

Dragi srednjoškolci, budući da je započela nova školska godina prije svega želimo da vam bude uspješna, zanimljiva i zabavna. Najvažnije, želimo da vam bude sigurna, pa vam zbog toga nudimo nekoliko savjeta za sigurnost u prometu:

- Ne ulazite u auto kojeg vozi alkoholizirana osoba

- Spremite mobitel dok hodate, sigurnije je za vas i sve druge sudionike u prometu

- Vozila su brža nego što se čine, pa budite oprezni

- Uvijek držite obje ruke na volanu automobila i bicikla

- Ako ste vozač električnog romobila, upamtite da ste zakonom pješaci – električne romobile vozite pločnikom, a ne kolnikom

I za kraj, ono najvažnije – budite pametni, ostanite živi. Sretan vam početak nove školske godine!

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Električni automobil je automobil koji se pokreće elektromotorom, koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru, ili drugim uređajima za pohranu energije. 
Električni automobili su bili popularni krajem 19. i početkom 20. stoljeća, dok su unapređenja motora s unutarnjim izgaranjem i masovna proizvodnja jeftinijeg vozila na benzin doveli do smanjenja korištenja vozila na električni pogon.

Električni automobili imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima, jer oni ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada i smanjene emisije stakleničkih plinova.