Predavanje u Gimnaziji Sesvete

16.1.2019.
0

U sklopu provođenja radionica Prometne Učilice, odnosno školskog preventivnog programa u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, održali smo susret i predavanje sa svim razrednim odjelima četvrtih razreda Gimnazije Sesvete.

Predavanje na temu "Sigurnost cestovnog prometa" u polivalentnoj dvorani vodio je gospodin Miron Huljaka  iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije. 

Inače, učenici Gimnazije Sesvete su pod satovima razrednog odjela sudjelovali na 1. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa za učenike srednjih škola, te se plasirali na deseto mjesto sa 85% riješenosti testa. 

Nadamo se da će naučena pravila korištenjem sadržaja Prometne Učilice primjenjivati u prometu.

Zahvaljujemo se upravi i stručnoj službi škole na suradnji te gospodinu Huljaku na izuzetno poučnom predavanju.

Ako je i vaša škola zainteresirana za održavanje ovakvih predavanja, slobodno nas kontaktirajte na prometnaucilica@skole.hr

 

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Slijepe osobe, kad samostalno sudjeluju u prometu, trebaju nositi bijeli štap ili koristiti psa vodiča kao znak raspoznavanja

Inače, za slijepe osobe koristi se sustav taktilnih površina na pješačim površinama i to promjenom u teksturi površine pješačke staze, što pomaže slijepim osobama da detektiraju lokacije javnih sadržaja.

Za pomoć kod raspoznavanja pješačke staze koriste se prirodne linije upozorenja i taktilni pojasi za upozorenje.