Kreće 2. Državno natjecanje

30.9.2019.

 

Dragi srednjoškolci i mladi vozači,

u utorak 1.10.2019. od 8 sati, kreće 2. državno natjecanje svih učenika srednjih škola i svih srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa ovdje na Prometnoj Učilici. U natjecanju se boduju postignuća na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u svojoj školi. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali profesori/razrednici iz njihovih škola. 

Najtecanje je organizirano u tri kategorije: 

  • pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima 
  • natjecanje razrednih odjeljenja
  • natjecanje škola

U srijedu, 2.10.2019. od 8 sati, biti će otvoren i prvi probni ispit.

Natjecanje traje do 30. studenoga 2019. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, škole te voditelj natjecanja iz 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade. Najuspješniji razredni odjeli dobit će diplome i priznanja.


Nagrade za učenike:

  • 1. mjesto: Laptop
  • 2. mjesto - 5. mjesta: USB 128 GB

Nagrade za 3 najuspješnije škole:

  • Tablet PC

 Nagrada za mentore (voditelje natjecanja) iz tri najuspješnije škole:

  • Laptop

 

Uključite se. Uz malo znanja o prometnim propisima i prometnoj kulturi osvojite nagrade.

Jeste li znali?

Električni automobil je automobil koji se pokreće elektromotorom, koristeći električnu energiju pohranjenu u akumulatoru, ili drugim uređajima za pohranu energije. 
Električni automobili su bili popularni krajem 19. i početkom 20. stoljeća, dok su unapređenja motora s unutarnjim izgaranjem i masovna proizvodnja jeftinijeg vozila na benzin doveli do smanjenja korištenja vozila na električni pogon.

Električni automobili imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima, jer oni ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada i smanjene emisije stakleničkih plinova.