Kreće 1. Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa

1.10.18.

 

Dragi srednjoškolci i mladi vozači,

temljem iskustava i odlične prihvaćenosti probnog natjecanja srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa koje smo organizirali prošle godine, danas, u ponedjeljak 1.10.2018. od 8 sati, otvaranjem probnog ispita, krenulo je PRVO državno natjecanje svih učenika srednjih škola i svih srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa ovdje na Prometnoj Učilici. U natjecanju se boduju postignuća na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u svojoj školi. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali profesori/razrednici iz njihovih škola. 

Najtecanje je organizirano u tri kategorije: 

  • pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima 
  • natjecanje razrednih odjeljenja
  • natjecanje škola

Natjecanje traje do 30. studenoga 2018. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, škole te voditelj natjecanja iz 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade. Najuspješniji razredni odjeli dobit će diplome i priznanja.


Nagrade za učenike:

  • 1. mjesto: Tablet PC s tipkovnicom
  • 2. mjesto - 5. mjesta: Eksterna baretija za smartphone (10 000 mAh)

Nagrade za 3 najuspješnije škole:

  • Tablet PC

 Nagrada za mentore (voditelje natjecanja) iz tri najuspješnije škole:

  • Laptop

 

Uključite se odmah. Uz malo znanja o prometnim propisima i prometnoj kulturi osvojite nagrade.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Prvi «moderni» cestovni semafor (crvena i zelena prometna svjetla za upravljanje prometom) postavljen je 1914. godine u Clevelandu, SAD.

Prvi prometni semafor za željeznički promet osmišljen je 1868. godine, u Engleskoj. Patentirao ga je željeznički stručnjak J.P. Knight.