Tomislav preuzeo zasluženu nagradu

3.2.17.

Tomislav Nakić, učenik 1. D razreda OŠ Ludbreg, preuzeo je svoju nagradu za osvojeno 4. mjesto na osmom državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa. Sa svojom novom biciklističkom jaknom, koju Tomislav može korisiti i kao pješak laugh, sigurno će biti uočljiviji u prometu, a samim time i sigurniji. S obzirom da je Tomislav prvi razred, sigurni smo da ovo nije njegovo posljednje natjecanje na Prometnoj Učilici, a možda ni posljednja nagrada.

Čestitamo Tomislavu i cijeloj OŠ Ludbreg koja je već godinama jako aktivna na natjecanjima, sudjelujući s jako velikom brojem učenika.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U posljednje vrijeme na prometnicama je zabilježena pojava takozvanih električnih bicikala. 
Pojam bicikla definiran je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kao vozilo koje ima najmanje dva kotača i koje se pokreće isključivo snagom vozača. Kako se električni bicikli mogu uz ljudsku pokretati i snagom elektromotora, riječ je o mopedima, koje Zakon o sigurnosti prometa na cestama definira kao motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi četiri kilovata i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat. 

Stoga svi vozači koji upravljaju električnim biciklima koji se pokreću isključivo snagom elektromotora, moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.

RBA