Roditeljski bodovi mogu biti ključni u natjecanju razreda i škola

23.10.17.

Dragi učenici,

kako je sutra 24.10.2017. drugi po redu ispit koji zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova, vrijeme je da uključujete svoje roditelje na natjecanje. Kako je bilo upita što roditelji trebaju napraviti, evo malog pojašnjenja za uključivanje roditelja na natjecanje.

1. korak - registracija roditelja
2. korak - roditelj popunjava svoj profil

Nakon popunjavanja profila, ako radite na istom računalu, roditelj se treba odjaviti s Prometne Učilice.

3. korak - učenik uključuje roditelja na natjecanje

U tvojem profilu nalaze se dva gumba za slanje pozivnica roditeljima, za njihovo uključivanje na natjecanje. Klikni na njih i popuni pozivnicu.

4. korak - popunjavanje i slanje pozivnice roditeljima

Popuni sve tražene podatke u obrascu. Podaci roditelja moraju biti potpuno jednaki onima koje su oni upisali pri registraciji i popunjavanju svojeg profila. U protivnom, nećete moći uspješno završiti slanje pozivnice i uključivanje roditelja na natjecanje. Nakon slanja pozivnice, učenik se odjavljuje s Prometne Učilice (ako će na istom računalu roditelj nastaviti prihvaćanjem pozivnice).

Prethodnim korakom završeno je uključivanje roditelja na natjecanje.

Svaki učenik može uključiti dva roditelja na natjecanje. Bodovi roditelja ne ulaze u pojedinačne bodove učenika, već se prosjek bodova koje su ostvarili njihovi roditelji rješavanjem ispita za roditelje dodaju njegovom (učenikovom) razredu i školi. Uvjet za ostvarivanje bodova roditelja je da ispite riješi minimalno 8 roditelja.

Ispiti za roditelje aktivni su na isti dan kada učenici imaju svoje ispite. 

Pojedini ispit roditelj može pokrenuti samo jednom i to isključivo u terminu održavanja tog ispita. Nema ponavljanja ispita. Roditelj može rješavati svaki od 10 ispita i tako eventualno popraviti svoj rezultat.

Za rješavanje ispita roditelji na raspolaganju ukupno imaju 15 minuta (900 sekundi), a vrijeme se mjeri od pokretanja prvog pitanja. Pravo pristupa ispitu je iskorišteno čim je isti pokrenut, bez obzira na rezultat i ishod. U slučaju da se ispit iz nekog razloga ne održi, da se prekine i sl. održat će se u rezervnom terminu.

Ispit se sastoji od 15 pitanja. Roditelji dobivaju bodove samo ako točno odgovore na 10 ili više pitanja. Za 9 ili manje točnih odgovora neće dobiti bodove. Svaki točan odgovor donosi 10 bodova. Dakle, roditelji mogu osvojiti od 100 do 150 bodova. Roditelji ne dobivaju bonus bodove za vrijeme.

Jeste li znali?

Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Prvi nogostupi potječu od oko 1860. godine u SAD-u. U početku su često bili od drveta. Danas se rade od betona, kamena, asfalta, cigle i dr. Istraživanja su pokazala da nogostupi znatno smanjuju broj prometnih nesreća u odnosu na ceste bez nogostupa.

RBA