Radionice u V. Osnovnoj školi u Varaždinu

30.10.17.

Toliko nam se svidio Varaždin - grad baroka, mladih ljudi, glazbe, cvijeća i bicikala, da smo se odlučili još malo vratiti u njega te posjetiti i varaždinsku V. osnovnu školu.

S učenicima petih, šestih, sedmih i osmih razreda razgovarali smo o prometnoj sigurnosti i pravilima važnim za kretanje pješaka i vožnju bicikala. Prometna znanja provjerili smo rješavajući vježbe i, kad smo vidjeli da dosta toga znaju, učenicima predložili da se uključe u natjecanju u poznavanju prometnih pravila. Vjerujemo da bi uz malo upornosti mogli osvojiti i kakvu nagradu nagodinu. 

I ove godine edukaciju učenika sigurnijem sudjelovanju u prometu, uz naše predavače, proveo je policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu PPRP Varaždin Davor Bezak.

Zahvaljujemo ravnatelju gosp. Mariu Šipek na dobrodošlici i prof. tehničkog gđi Ines Brckan na organizaciji radionica.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Željeznički promet je proces premještanja, odnosno prijevoza osoba i/ili stvari vožnjom po tračnicama.
To je glavna vrsta kopnenog prometa koji je prodro u sve zemlje. Ekonomičnost tog prometa prisilila je čovjeka da izgradi željezničke pruge preko pustinja, planina i da ih sprovede kroz duge i skupe tunele (Simplon u Švicarskoj 19 730 m). Najdužu željezničku mrežu na svijetu ima SAD, a najgušću Belgija.

RBA