Radionice o sigurnijem sudjelovanju u prometu u OŠ Sesvete

27.10.17.

S učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole Sesvete družili smo se čak četiri dana, 23., 24., 26. i 27. listopada 2017. godine.

S djelatnicima Policijske postaje Sesvete i našim predavačima učenici su ponovili zašto je važno dobro poznavati prometne propise i pravila, a zatim su provjerili svoje znanje rješavajući vježbe.

Upoznali smo ih i s državnim natjecanjem u poznavanju prometnih propisa koje se svake godine održava na stranicama Prometne Učilice. 

Zahvaljujemo ravnateljici gđi Katici Sesjak i profesorici gđi Sanji Topalušić koja nam već četiri godine zaredom izvanredno pomaže u organizaciji i provođenju radionica. 

Jeste li znali?

Tramvaj je električno vozilo za gradski prijevoz putnika koje se kreće po tračnicama. Glavni pogon ostvaruje preko elektromotora koji mogu biti istosmjerni serijski motori ili trofazni asinkroni motori. 

Najdulja tramvajska linija na svijetu je "Belgijski obalni tramvaj", koji povezuje pet primorskih općina i gradova - od flamanske općine Knokke, pa sve do valonskog gradića Adinkerke. Ukupna dužina ove međugradske linije je 68 km.

RBA