Prvi ispit 19.10.2017.

19.10.17.

Vrijeme je za prvi ispit 9. državnog natjecanja u poznavanju prometnih propisa. Ako je suditi prema rezultatima probnog ispita (ČIJI ĆE REZULTATI BITI OBRISANI laugh ), očekuje nas vrlo interesantno natjecanje. 

Prvi ispit se održava danas 19.10.2017. od 8:00 do 22:00 sati.

Ispit traje 15 minuta i sastoji se od 15 pitanja. Trinaest pitanja formom i sadržajem identično je pitanjima na vježbama. Četrnaesto je video pitanje, a petnaesto u formi memory igre.

Video pitanje se rješava tako da se nakon odgledanog videa (npr. neke prometne situacije) odabere točan odgovor. Video možeš pregledati više puta. U memory pitanju trebaš upariti prometne znakove s njihovim značenjem ili s istovjetnim znakom.

Ako točno odgovoriš na svih 15 pitanja, osvojit ćeš bonus bodove za brzinu. 

Dio učenika je zaključao profil s pogrešnim podacima o razredu i odjeljenju. Molimo da pregledaš svoj profil i provjeriš svoje podatke. U slučaju potrebe kontaktirajte nas da ti otključamo profil kako bi ispravio podatke te kako ne bi bilo problema zbog eventualnog poništavanja rezultata ispita.

 Ispit se ne može ponavljati. Od ukupno 10 ispita boduju se 4 najbolja rezultata. U slučaju da nisi zadovoljan/na ishodom ovog ispita (bez obzira na razloge), rezultat možeš popraviti u jednom od sljedećih ispita.

 Pravo pristupa ispitu je iskorišteno čim je ispit pokrenut, bez obzira na rezultat i ishod. 

Pokreni ispit

 

Jeste li znali?

Slijepe osobe, kad samostalno sudjeluju u prometu, trebaju nositi bijeli štap ili koristiti psa vodiča kao znak raspoznavanja

Inače, za slijepe osobe koristi se sustav taktilnih površina na pješačim površinama i to promjenom u teksturi površine pješačke staze, što pomaže slijepim osobama da detektiraju lokacije javnih sadržaja.

Za pomoć kod raspoznavanja pješačke staze koriste se prirodne linije upozorenja i taktilni pojasi za upozorenje.

RBA