Prometna Učilica prvi put u OŠ Marina Držića u Zagrebu

29.11.16.

U utorak 29. studenoga projekt Prometne Učilice predstavljen je učenicima 5.a, 5.b, 7.b i 8.b. Nakon uvodnog razgovara o važnosti prometne kulture svih sudionika u prometu, pogledali smo poučne sadržaje, rješavali vježbe i upoznali koncept državnog natjecanja u poznavanju prometnih propisa. 

Zahvaljujemo ravnateljici gđi Marici Nemet, pedagoginji gđi Snježani Vujadinović te učiteljima koji su sudjelovali u organizaciji i provođenju radionica. 

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

U posljednje vrijeme na prometnicama je zabilježena pojava takozvanih električnih bicikala. 
Pojam bicikla definiran je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kao vozilo koje ima najmanje dva kotača i koje se pokreće isključivo snagom vozača. Kako se električni bicikli mogu uz ljudsku pokretati i snagom elektromotora, riječ je o mopedima, koje Zakon o sigurnosti prometa na cestama definira kao motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi četiri kilovata i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat. 

Stoga svi vozači koji upravljaju električnim biciklima koji se pokreću isključivo snagom elektromotora, moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.

RBA