Na redu je peti ispit na Državnom natjecanju

7.11.18.

U četvrtak 8.11.2018. u uobičajenom vremenu od 8:00 do 22:00 sati održat će se 5. ispit na Državnom natjecanju osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Do kraja natjecanja preostalo je još šest ispita. Vjerojatno je svima poznato kako u ukupan zbroj bodova učenika ulaze bodovi s 4 najbolja ispita (odnosno njihov prosijek). 

Stoga je pravo vrijeme da se u natjecanje uključe i novi natjecatelji. Poredak je privremen i informativan, a promjene na ljestvici moguće su do samog kraja natjecanja. 

Ne zaboravi da se bodovi iz poučnih sadržaja i vježbi mogu prikupljati do 30.11.2018. u 12:00 sati, tako da se poredak može promijeniti i nakon zadnjeg ispita. 

Kao i do sada, bodove osvajaš za točne odgovore, a ako točno odgovoriš na svih 15 pitanja, dobit ćeš i bonus bodove za brzinu. 

Ispit se ne može ponavljati. 

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha i novih bodova. 

Jeste li znali?

Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljni je dokument i platforma za podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa u našoj državi  na višu, prihvatljiviju razinu od sadašnje. Nacionalni program na području naše države postoji od 1994. godine.

U razdoblju od prihvaćanja provedbe prvog Nacionalnog programa do danas dogodilo se niz promjena u prometu na cestama u Republici Hrvatskoj. Stanje sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj znatno se poboljšalo. 

Od 1.360 poginulih osoba u 1989. godini do 368 poginulih u 2013. godini, uz izuzetno veliko povećanje broja vozila, vozača i prometnih tokova - podatak je koji se mora respektirati.  

RBA