Na redu je peti ispit na Državnom natjecanju

7.11.18.

U četvrtak 8.11.2018. u uobičajenom vremenu od 8:00 do 22:00 sati održat će se 5. ispit na Državnom natjecanju osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Do kraja natjecanja preostalo je još šest ispita. Vjerojatno je svima poznato kako u ukupan zbroj bodova učenika ulaze bodovi s 4 najbolja ispita (odnosno njihov prosijek). 

Stoga je pravo vrijeme da se u natjecanje uključe i novi natjecatelji. Poredak je privremen i informativan, a promjene na ljestvici moguće su do samog kraja natjecanja. 

Ne zaboravi da se bodovi iz poučnih sadržaja i vježbi mogu prikupljati do 30.11.2018. u 12:00 sati, tako da se poredak može promijeniti i nakon zadnjeg ispita. 

Kao i do sada, bodove osvajaš za točne odgovore, a ako točno odgovoriš na svih 15 pitanja, dobit ćeš i bonus bodove za brzinu. 

Ispit se ne može ponavljati. 

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha i novih bodova. 

Jeste li znali?

Prvi električni super sportski električni automobil napravljen je u Republici Hrvatskoj, u tvrtki Rimac Automobili. Nazvan je Concept One.

Riječ je o automobilu snage 1.088 konja s pogonom na sva četiri kotača, a posebnost je da svaki kotač pokreće zasebni elektromotor.

RBA