NAJUSPJEŠNIJI RAZRED NA IZLETU

14.5.18.

Nagradni izlet Plitvice-Karlovac

Najbolji razred 9. državnog natjecanja iz poznavanja prometnih propisa na Prometnoj Učilici bio je 6.a razred iz OŠ Dragutina Tadijanovića, Slavonski Brod pod mentorstvom učiteljice Slavice Danilović. Učenici su ove godine uživali na jednodnevnom nagradnom izletu u Plitvicama i Karlovcu.

U petak, 11. svibnja 2018. godine u jutarnjim satima učenici su krenuli do Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje su uz stručno vodstvo obišli Donja i Gornja jezera, vozili se brodicom preko jezera Kozjak te obišli park turističkim vlakićem. Na Plitvicama su učenici imali i slobodno vrijeme za odmor prije nastavka izleta.

Na putu prema Karlovcu, posjetili su vojarnu u Turnju na kratko razgledavanje. Nakon stizanja i ručka u Karlovcu učenici su posjetili muzej slatkovodne ribe Aquatika. Ondje su mogli uživati u bogatstvu riječnog i jezerskog života na više od stotinu primjeraka slatkovodnih ribljih vrsta.

Osim muzeja, učenici su obišli ostatak grada Karlovca te znamenitosti poput karlovačke tvrđave iz 16. st. zvane Zvijezda i gradskog kazališta Zorin dom. Nakon slobodnog vremena i osvježenja krenuli su kući u Slavonski brod.

 

 

Jeste li znali?

U Zagrebu je konjski tramvaj uveden 5. rujna 1891. godine. Imao je vozni park od 10 otvorenih i 6 zatvorenih kola, a do 1910. godine povećao se na ukupno 38 kola. Prvi električni tramvaj pušten je u promet 18. kolovoza 1910. godine.

Danas, tramvajska mreža ima ukupnu dužinu od 116 km (širina tramvajskog kolosjeka je 1000 mm). 

RBA