Kraj natjecanja

1.1.2020.
1

Ušli smo u novu godinu i time završili 11. Državno natjecanje osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Prije svega, želimo čestitati svim učenicima na postignutim rezultatima, a profesorima i ravnateljima zahvaljujemo na dobroj i uspješnoj suradnji.

Prije proglašenja pobjednika, pred nama je provjera ispravnosti podataka i ostalih elemenata natjecanja.

U prvoj ćemo fazi još jednom pregledati i provjeriti sve zapise vaših rezultata.

Od škola iz kojih dolaze potencijalni dobitnici nagrada zatražit ćemo određene informacije i podatke. Kada ih dobijemo, u drugoj ćemo fazi završiti verifikaciju rezultata.

Konačni će rezultati biti objavljeni po završetku potrebnih provjera.

Bez obzira što je natjecanje završilo, Prometnu Učilicu i dalje možete nesmetano koristiti kako biste se što bolje upoznali s prometnim propisima i njihovom primjenom u svakodnevnom životu.

Komentare, prijedloge i eventualne primjedbe možete dostaviti putem kontakt stranice.

Još jednom vam svima čestitamo te vam želimo sretnu i uspješnu novu 2020. godinu!

Komentari (1 komentar)
dora.kovacevic5
3.1.2020. 09:35
 
Da, komentare, prijedloge i eventualne primjedbe možemo dostaviti putem kontakt stranice, ali nitko ih neće pročitati niti na njih odgovoriti, već sam tri puta poslala. Kad se poruka pošalje na ekranu mi napiše ''Poruka je uspješno poslana. Ako je potrebno odgovoriti, odgovoreno će biti sljedećeg radnog dana''. Ja još uvijek nisam dočekala taj ''sljedeći radni dan''. Citiram što sam napisala, možda netko i pročita:
''Poštovani,
javljam vam se u vezi natjecanja. Nije mi jasno kako je moguće da me pet učenika (zamislite slučajnosti - iz iste su škole i, još veća slučajnost - uvijek u tu školu odlazi najviše nagrada, zanimljivo) u jednom danu prestignu i to za čak više od sto bodova, a do tog dana nisu bili niti među prvima na privremenom poretku? Cijelo sam vrijeme, od početka natjecanja, ja bila prva i, zamislite slučajnosti, natjecanje je produženo. Zašto u našoj državi sve mora biti namješteno? Zašto ništa ne može biti pošteno i pravedno, čak niti natjecanje koje bi bilo od koristi, već je sve nepošteno i nepravedno? Nije moguće u jednom danu riješiti više različitih ispita i u njima ostvariti tolike rezultate. Čudite se što je svake godine sve manje natjecatelja? Ne, razlog nije masovno iseljavanje, nije razlog ni nezainteresiranost djece i mladih za prometne propise i pravila. Vjerujem da dijelim mišljenje sa svima koji odustaju od ovog natjecanja jer jednostavno ne vrijedi, nemoguće je pobijediti učenike dotične OŠ, oni su očigledno natprirodno pametni, mi svi ostali zajedno nismo im niti do koljena. Zašto je tomu tako? Zašto nekad ne biste izašli ususret nama koji se trudimo? Zašto ne biste, npr. onemogućili osvajanje nagrada osobama koje su ih dobile i prošle godine? Ne sviđa mi se što u našoj domovini sve možeš dobiti i ostvariti samo ako ''imaš veze'', a svojim trudom i strpljenjem ne možeš postići apsolutno ništa. Da, znam da se doimam vrlo zrelo i odraslo, ali ovo je samo pritužba jedne četrnaestogodišnjakinje kojoj se ne sviđa stanje u našoj državi, u kojoj za sve moraš biti upleten u politiku i imati ''dobre veze'', koje ja, igrom slučaja, nemam jer mi roditelji žele dati dobar primjer, što neće postići varanjem. Kada pročitate ovu poruku, voljela bih da mi se javite, barem toliko da znam da ste pročitali moju poruku s kojom bi se mnogi također složili, a ja nažalost, zbog ovakvog stanja stvari, sljedeće godine, kao i mnogi drugi, najvjerojatnije neću sudjelovati u ovom nepravednom natjecanju u kojem je nemoguće pobijediti.
Molim da mi odgovorite na pitanja, vaša Dora.

Ovaj članak se ne može komentirati.

Jeste li znali?

Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Prvi nogostupi potječu od oko 1860. godine u SAD-u. U početku su često bili od drveta. Danas se rade od betona, kamena, asfalta, cigle i dr. Istraživanja su pokazala da nogostupi znatno smanjuju broj prometnih nesreća u odnosu na ceste bez nogostupa.