I OŠ Rapska želi da njihovi učenici budu sigurniji u prometu

25.11.16.

Osnovna škola Rapska 2009. godine obilježava 70-godišnjicu postojanja i djelovanja.

Jugoistočni dio grada Zagreba (Sigečica, Kanal) bio je dulje vrijeme bez odgovarajuće školske zgrade. Da bi se udovoljilo potrebi pučanstva ovoga dijela grada i odteretilo pučke škole u Trnju i na Botićevom trgu, na sjednici Gradskoga vijeća 24. ožujka 1938. godine odobrena je gradnja nove moderne škole u Rapskoj ulici sa 10 učionica za 20 razrednih odjela.

Zahvaljujući razumijevanju Gradskoga ureda za prosvjetu i šport, 2006. godine školska zgrada i športska dvorana temeljito su obnovljene. Tako su stvoreni uvjeti za izvođenje nastave prema svim pedagoškim standardima.Trenutačno u školi ima 18 razrednih odjela sa 390 učenika. 

Tijekom tri dana od 22. do 25. studenoga, na ukupno 6 školskih sati, s preko 70 učenika, predavači Prometne Učilice održali su radionice o sigurnijem sudjelovanju u prometu. Učenici su iskazali veliko zanimanje za provjeru znanja iz prometnih propisa te su se tijekom radionica vrlo aktivno međusobno natjecali tko će prikupiti što veći broj bodova iz testova.

Zahvaljujemo se svim učenicima na sudjelovanju na radionicama, a posebnu zahvalu upućujemo profesoru Branku Milekoviću na pomoći oko provođenja radionica.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Tramvaj je električno vozilo za gradski prijevoz putnika koje se kreće po tračnicama. Glavni pogon ostvaruje preko elektromotora koji mogu biti istosmjerni serijski motori ili trofazni asinkroni motori. 

Najdulja tramvajska linija na svijetu je "Belgijski obalni tramvaj", koji povezuje pet primorskih općina i gradova - od flamanske općine Knokke, pa sve do valonskog gradića Adinkerke. Ukupna dužina ove međugradske linije je 68 km.

RBA