Dodjela nagrada u OŠ "Žakanje"

5.3.2020.
0

Dana 05.03.2020. godine u 11,00 sati izvršena je dodijala nagrade za Državno natjecanje "Prometna učilica" u poznavanju prometnih propisa u kojoj su učestvovali svi učenici iz Republike Hrvatske.

Osnovna škola  "Žakanje" pod vodstvom mentorice Elvire Špelić Vidović osvojili su drugo mjesto te su za nagradu dobili tablet.

Učenica 6A razreda Sanja Lukač osvojila je treće mjesto i na poklon dobila Slackline set, dok je učenica 8a razreda Dolores Kraševac osvojila 7. mjesto, a najmlađa učesnica natjecanja Ana Kiara Dolinar učenica 1A razreda osvojila 6. mjesto i obje su pohvaljene. 

Nagrade je podijelio predstavnik Ravnateljstva policije Miron Huljak zajedno sa djelatnicima  poduzeća "Moj telekom" Sandrom Kabalin i Milanom Stevanović, te su dodijeli nagrada nazočili voditelj odjela sigurnosti  cestovnog prometa Dalibor Gojak, policijska službenica za preventivu i sigurnost cestovnog prometa Tanja Petrić, načelnik PP Ozalj Ladislav Planinac i kontakt-policajka Andrea-Vesna Trdin Lipšinić, koja tijekom školske godine održava niz predavanja na temu ponašanja u prometu i prometnih propisa. 

Tijekom obraćanja predstavnik Ravnateljstva policije Miron Huljak osvrnuo se na posljedice stradavanja u prometu i na podizanje razine svijesti učesnika u prometu na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i slično.

Komentari (Nema komentara)

Jeste li znali?

Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Prvi nogostupi potječu od oko 1860. godine u SAD-u. U početku su često bili od drveta. Danas se rade od betona, kamena, asfalta, cigle i dr. Istraživanja su pokazala da nogostupi znatno smanjuju broj prometnih nesreća u odnosu na ceste bez nogostupa.