Dodjela nagrada u OŠ "Dragutin Tadijanović" - Slavonski Brod i OŠ I.G. Kovačića - Staro Petrovo Selo

26.1.18.

Danas su u Osnovnoj školi Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod i Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo, podijeljene nagrade za uspjehe u 9. državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa 2017./2018.

Natjecanje se provodi svake godine putem aplikacije Prometna Učilica, koja je prilagođena učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a omogućava upoznavanje s prometnim propisima i pravilima te osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu.

U natjecanju je sudjelovala 291 škola, od kojih je OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod osvojila četvrto mjesto, dok je peto mjesto osvojila OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo.

U kategoriji najboljih razreda, od ukupno 1022 razreda koji su sudjelovali u natjecanju, 6.A razred OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod, osvojio je prvo mjesto, te su pet razreda spomenute škole (5.B, 6.B, 5.A, 7.B i 7.A), zauzeli 2., 4., 5., 13. i 17. mjesto, dok su četiri razreda (6.A, 5.B, 6.B i 7.B) OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo, osvojila 7., 11., 19. i 22. mjesto. 

Od 9705 učenika na natjecanju, iz OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod i Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo, nagrađeni su:

Prva nagrada – smartphone

M. B. 1. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

D. B. 3. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

M. G. 5. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

M. D. 6. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

N. L. 7. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

L. G. 8. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

Druga nagrada – role

A. V. 6. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

M. K. 7. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

M. Ž. 8. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

Treća nagrada – vR naočale

A. P. 5. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

R. S. 6. razred, Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

N. K. 7. razred, Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

Četvrta nagrada – sportski ruksak

V. Z. 5. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

B. Š. 6. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

A. I. 7. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

Peta nagrada – eksterna baterija za mobitel

M. B. 5. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo,

T. G. 6. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

N. R. 7. razred, OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

M. K., 8. razred, Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod,

Jednodnevni izlet za najuspješniji razred u Republici Hrvatskoj, osvojio je 6.A razred OŠ Dragutin Tadijanović Slavonski Brod. Voditelj najuspješnijeg razrednog odjeljenja je prof. S. D. iz OŠ Dragutin Tadijanović, Slavonski Brod, koja je za uspješan rad dobila nagradu Tablet PC.

Predstavnik MUP-a, Službe za sigurnost cestovnog prometa Miron Huljak, zamjenik načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Ivica Ostrun i voditelj projekta Prometa Učilica Mario Rezo, svečano su uručili nagrade i diplome, te zahvalnice ravnateljima škola. Također su  čestitali dobitnicima na ostvarenim rezultatima, odnosno razredima, svim učenicima, voditeljima i ravnateljima uz zahvalu na sudjelovanju u natjecanju.

Jeste li znali?

Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Prvi nogostupi potječu od oko 1860. godine u SAD-u. U početku su često bili od drveta. Danas se rade od betona, kamena, asfalta, cigle i dr. Istraživanja su pokazala da nogostupi znatno smanjuju broj prometnih nesreća u odnosu na ceste bez nogostupa.

RBA